آشپزی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی، خوردن سبزی پلو با ماهی در شب عید، دلایل مختلفی دارد که ریشه در فرهنگ و باورهای ایرانیان دارد:

1. نماد برکت و خرمی:

سبزی، نماد سرزندگی، شادابی و برکت است. در باور ایرانیان، خوردن سبزی در آغاز سال نو، نویدبخش سالی پربرکت و پر از نعمت خواهد بود.

2. نماد تازگی و رستاخیز:

سبزی پلو با ماهی، یادآور بهار و رستاخیز طبیعت است. در فصل بهار، زمین دوباره جان می‌گیرد و گیاهان سبز می‌شوند. خوردن سبزی پلو در شب عید، به نوعی تجدید عهد با طبیعت و استقبال از بهار نو است.

3. نماد سلامتی و طول عمر:

ماهی، سرشار از امگا 3 و سایر مواد مغذی است که برای سلامتی بدن مفید است. در باور ایرانیان، خوردن ماهی در شب عید، سبب سلامتی و طول عمر در سال جدید خواهد شد.

4. داستان حضرت سلیمان:

در یکی از داستان‌های مذهبی، حضرت سلیمان انگشتر خود را در شکم یک ماهی پیدا می‌کند. از آن زمان به بعد، ماهی به عنوان نمادی از یافتن گمشده‌ها و آرزوها در نظر گرفته می‌شود. خوردن ماهی در شب عید، به امید یافتن آرزوها و خواسته‌ها در سال جدید است.

5. سنت دیرینه:

خوردن سبزی پلو با ماهی در شب عید، از دیرباز در فرهنگ ایرانیان مرسوم بوده و به عنوان یک سنت نسل به نسل منتقل شده است. این سنت، به نوعی پیوند بین نسل‌ها و حفظ هویت فرهنگی ایرانیان محسوب می‌شود.

علاوه بر این دلایل، خوردن سبزی پلو با ماهی در شب عید، بهانه‌ای برای دور هم جمع شدن اعضای خانواده و صله رحم است. با مجله اینترنتی محبوب ترین ها همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید را یادگیریم.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

سبزی پلو با ماهی
مواد لازم:
۲ پیمانه برنج
۲ پیمانه سبزی (تازه یا یخ زده)
۳ عدد پیاز
۲ عدد ماهی (مثلاً سالمون یا ماهی خوراکی دیگر)
نصف پیمانه روغن مایع
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران به مقدار کم
یک قاشق چایخوری زردچوبه
طرز تهیه:
آماده‌سازی مواد:

برنج را خیس کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب قرار دهید.
پیازها را خلال کنید و ریز خرد کنید.
ماهی‌ها را تمیز کرده و قطعات مناسب را برش دهید.
سبزی را با آب شسته و خرد کنید.
تهیه سس ماهی:

مقداری از روغن را در تابه گرم کنید و پیازها را تفت دهید.
ماهی را اضافه کرده و تا زمانی که سفت شود، بپزید.
با اضافه کردن نمک، فلفل، و زردچوبه، به مدت کمی دیگر بپزید.
پخت سبزی:

روغن را در دیگ داغ کنید و پیازهای خرد شده را تفت دهید.
سبزی را اضافه کرده و تا زمانی که آب آن خشک شود، بپزید.
پخت برنج:

برنج خیس‌شده را اضافه کرده و همراه با زعفران و نمک به مدت چند دقیقه بپزید.
زیر برنج یک لایه سبزی و سپس یک لایه ماهی را قرار دهید. این عمل را تا پایان برنج تکرار کنید.
پخت نهایی:

در کمین حرارت، بافت دمپخت برنج را با پوشش روی قابل تحمل میزاریم تا بپزه.
بعد از حدود ۴۵ دقیقه به آرامی پایین‌تر ببرید تا ته برنج هم جا بیافتد.
تشکیل قرارداده:

سبزی پلو با ماهی آماده است. می‌توانید با یک لیمو تازه و یا زعفران بر روی آن تزئین کنید.
نکات:
می‌توانید در این غذا از ماهی‌های دلخواه خود استفاده کنید.
می‌توانید سس ماهی را با اضافه کردن چند قاشق سویا سفید یا نمک ماهی بهتر و خوشمزه‌تر کنید.
برای افزایش طعم، می‌توانید به مواد اصلی ادویه‌های دلخواه خود را اضافه کنید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی تصویری
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی تصویری

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی به روش مجلسی با ماهی قزل آلا

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • سبزی پلویی: 1 کیلوگرم (شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز)
  • ماهی قزل آلا: 1 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • آرد: 3 قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: 1 قاشق چای خوری
  • پودر سوخاری: 3 قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

1. آماده سازی سبزی پلو:

  • سبزی پلویی را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به صورت ریز خرد کنید.
  • در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و به روغن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
  • سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا سیر نیز کمی طلایی شود.
  • سبزی پلویی را به پیاز و سیر اضافه کنید. سبزی را تفت دهید تا رنگ آن تیره شود.
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سبزی اضافه کنید و تفت دهید.
  • در آخر، زعفران دم کرده را به سبزی اضافه کنید و مخلوط کنید.

2. آماده سازی ماهی قزل آلا:

  • ماهی قزل آلا را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به تکه های دلخواه برش بزنید.
  • در یک کاسه مناسب، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، آبلیمو و ماست چکیده را با هم مخلوط کنید.
  • تکه های ماهی را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا تمام قسمت های ماهی به مواد آغشته شوند.
  • ماهی را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مرینیت شود.

3. پخت برنج:

  • برنج را به مدت 3 تا 4 ساعت در آب خیس کنید.
  • در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب بریزید و آن را به جوش بیاورید.
  • برنج را به آب جوش اضافه کنید و آن را هم بزنید.
  • بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
  • در کف قابلمه، مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید.
  • سپس، یک لایه از برنج آبکش شده را روی آن بریزید.
  • سبزی پلویی را روی برنج بریزید و آن را پخش کنید.
  • دوباره یک لایه دیگر از برنج را روی سبزی بریزید.
  • این کار را ادامه دهید تا تمام برنج و سبزی به کار رود.
  • در آخر، درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • برنج را به مدت 40 تا 50 دقیقه دم کنید.

4. پخت ماهی قزل آلا:

  • تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.
  • آرد سوخاری را در بشقاب بریزید.
  • تکه های ماهی را از یخچال خارج کنید و ابتدا در آرد سوخاری بغلتانید.
  • سپس ماهی ها را در تابه سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند.

5. سرو غذا:

  • سبزی پلو را در دیس بکشید و ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید.
  • می توانید از سبزی های تازه، لیمو ترش، زیتون و گوجه فرنگی برای تزیین غذا استفاده کنید.

نکات:

  • برای اینکه سبزی پلو شما خوش عطرتر شود، می توانید از شوید خشک نیز استفاده کنید.
  • برای اینکه طعم ماهی قزل آلا بهتر شود، می توانید از ادویه های مخصوص ماهی نیز استفاده کنید.
  • می توانید به جای سرخ کردن ماهی، آن را در فر نیز بپزید.

طرز تهیه سبزی پلو ساده

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • سبزی پلویی: 500 گرم (شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز)
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

1. آماده سازی سبزی پلو:

  • سبزی پلویی را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به صورت ریز خرد کنید.
  • در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و به روغن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
  • سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا سیر نیز کمی طلایی شود.
  • سبزی پلویی را به پیاز و سیر اضافه کنید. سبزی را تفت دهید تا رنگ آن تیره شود.
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سبزی اضافه کنید و تفت دهید.
  • در آخر، زعفران دم کرده را به سبزی اضافه کنید و مخلوط کنید.

2. پخت برنج:

  • برنج را به مدت 3 تا 4 ساعت در آب خیس کنید.
  • در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب بریزید و آن را به جوش بیاورید.
  • برنج را به آب جوش اضافه کنید و آن را هم بزنید.
  • بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
  • در کف قابلمه، مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید.
  • سپس، یک لایه از برنج آبکش شده را روی آن بریزید.
  • سبزی پلویی را روی برنج بریزید و آن را پخش کنید.
  • دوباره یک لایه دیگر از برنج را روی سبزی بریزید.
  • این کار را ادامه دهید تا تمام برنج و سبزی به کار رود.
  • در آخر، درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • برنج را به مدت 40 تا 50 دقیقه دم کنید.

3. سرو غذا:

  • سبزی پلو را در دیس بکشید و می توانید از سبزی های تازه، لیمو ترش و زیتون برای تزیین غذا استفاده کنید.

سبزی پلو ماهی بوشهری

سبزی پلو ماهی بوشهری (لَخلاخ)

مواد لازم:

  • ماهی: 1 عدد (به دلخواه)
  • برنج: 3 پیمانه
  • سبزی پلویی: 500 گرم (شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز)
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • تمرهندی: 100 گرم
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه:

1. آماده سازی ماهی:

  • ماهی را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به تکه های دلخواه برش بزنید.
  • در یک کاسه مناسب، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید.
  • تکه های ماهی را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا تمام قسمت های ماهی به مواد آغشته شوند.
  • ماهی را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مرینیت شود.

2. آماده سازی سبزی پلو:

  • سبزی پلویی را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به صورت ریز خرد کنید.
  • در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و به روغن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
  • سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا سیر نیز کمی طلایی شود.
  • سبزی پلویی را به پیاز و سیر اضافه کنید. سبزی را تفت دهید تا رنگ آن تیره شود.
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سبزی اضافه کنید و تفت دهید.
  • در آخر، زعفران دم کرده را به سبزی اضافه کنید و مخلوط کنید.

3. پخت برنج:

  • برنج را به مدت 3 تا 4 ساعت در آب خیس کنید.
  • در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب بریزید و آن را به جوش بیاورید.
  • برنج را به آب جوش اضافه کنید و آن را هم بزنید.
  • بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
  • در کف قابلمه، مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید.
  • سپس، یک لایه از برنج آبکش شده را روی آن بریزید.
  • سبزی پلویی را روی برنج بریزید و آن را پخش کنید.
  • دوباره یک لایه دیگر از برنج را روی سبزی بریزید.
  • این کار را ادامه دهید تا تمام برنج و سبزی به کار رود.
  • در آخر، درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • برنج را به مدت 40 تا 50 دقیقه دم کنید.

4. پخت ماهی:

  • در یک قابلمه مناسب، مقداری آب بریزید و آن را به جوش بیاورید.
  • تمرهندی را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید تا 10 تا 15 دقیقه بجوشد.
  • سپس، تمرهندی را از صافی عبور داده و آب آن را جدا کنید.
  • آب تمرهندی را دوباره در قابلمه بریزید و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
  • تکه های ماهی مرینیت شده را به آب تمرهندی اضافه کنید و بگذارید تا 20 تا 30 دقیقه بپزند.

5. سرو غذا:

  • سبزی پلو را در دیس بکشید و ماهی پخته شده را روی آن قرار دهید.
  • می توانید از سبزی های تازه، لیمو ترش و زیتون برای تزیین غذا استفاده کنید.
طرز تهیه ماهی پلو با شوید
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی تصویری
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی برای 4 نفر
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دونفره
بیشتر بخوانید = مدل سبزه عید 1403
5/5 - (1 امتیاز)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا